Traian Basescu a acuzat joi conflictele de interese din sanatate. Reactia ministrului Mircea Cinteza a fost de a accepta formal criticile prezidentiale, replicand insa acestora, punct cu punct, intr-un amplu material realizat de Mediafax. Datoriile spitalelor sunt urmarea subfinantarii, licitatiile nu au mai fost organizate pentru ca legile erau proaste si arata ca legea
Acuzatiile lui Traian Basescu se verifica: trei parlamentari sunt si directori de spitale, iar seful Vamilor recunoaste ca exista numiri pe criterii clientelare
Traian Basescu a acuzat joi conflictele de interese din sanatate. Reactia ministrului Mircea Cinteza a fost de a accepta formal criticile prezidentiale,? replicand insa acestora, punct cu punct, intr-un amplu material realizat de Mediafax.
Datoriile spitalelor sunt urmarea subfinantarii, licitatiile nu au mai fost organizate pentru ca legile erau proaste si arata ca legea spitalelor, care reglementeaza si conflictul de interese, este depusa deja la parlament.
Parlamentar, director si presedinte de asociatie
Partidele parlamentare au inclus, din ?90 incoace, pe listele intocmite medici sau cadre medicale cu functii de conducere din dorinta de a avea specialisti si de a castiga popularitate.
Acestia au intrat in politica pentru a sustine interesele sistemului, dar in unele cazuri si pe cele ale institutiilor pe care le conduc. Au fost in anii trecuti numeroase scandaluri de presa care au scos in evidenta ca unele spitale erau favorizate la alocarea fondurilor doar pentru ca directorii erau parlamentari. Si in actuala legislatura gasim pe bancile parlamentului trei directori de spitale, care detin si alte functii in sistemul sanitar, adica exact categoria la care s-a referit Basescu in discursul de joi.
Irinel Popescu - senator al Partidului Conservator; director medical la Institutul Clini