Una dintre afacerile cele mai profitabile ale momentului o reprezinta fara doar si poate achizitia terenurilor aflate in comunele limitrofe Capitalei.
Dupa Pipera-Tunari sau fosta comuna Voluntari, in ordinea importantei si a valorii de cumparare, se afla mai nou si terenurile din zona de sud-vest a Bucurestilor, mai precis cele din comuna Domnesti.
Daca anul trecut valoarea unui metru patrat de pamant nu depasea cinci euro, astazi aceeasi suprafata se cifreaza, la cumparare, la peste 30 de euro.
In aceste conditii, au rasarit peste noapte si samsarii de terenuri, care, cu abilitati "de la natura" de agent imobiliar, reusesc sa intermedieze tranzactii intre locuitorii mai putin instruiti ai comunei si diversi cumparatori, veniti in mare parte din Bucuresti.
In conditiile in care aplicarea legii fondului funciar a fost definitivata la nivelul comunei in proportie de 98%, in acest moment peste 50% dintre terenurile primite de catre cetatenii localitatii au fost deja vandute.
"Este o adevarata sarabanda in ceea ce priveste vanzarea si cumpararea pamantului de aici. Au aparut diverse persoane fizice care se ocupa atat de tranzactionarea terenurilor, cat si de intocmirea actelor necesare. Multi proprietari sunt nestiutori de carte si aleg cea mai simpla varianta.
Cer un pret, cu cativa euro mai mic decat cel real, iar negocierea finala se incheie intre intermediar si cumparator", ne lamureste Tudor Gheorghe, primarul din Domnesti.
De altfel, acesta anticipeaza, pentru 2006, o dublare sau chiar o triplare a pretului de achizitie pentru un metru patrat de pamant in comuna.
Estimarea primarului este sustinuta atat de faptul ca anul trecut in localitate a fost introdusa reteaua de gaze, 50% dintre localnici fiind deja racordati, dar si de proiectul de canalizare, care va demara anul v