Pielea noastra absoarbe circa 60% din substantele care sunt aplicate direct pe ea, ceea ce inseamna ca suprafata corpului nostru absoarbe, si el, circa 2 kilograme de produse de sinteza pe an.
Pielea noastra absoarbe circa 60% din substantele care sunt aplicate direct pe ea, ceea ce inseamna ca suprafata corpului nostru absoarbe, si el, circa 2 kilograme de produse de sinteza pe an. Cu alte cuvinte, 2 kilograme de "daunatori" de natura chimica sau 2 kilograme de substante "curate", ecologice, care sa ne fie spre ajutor si sa nu reprezinte un pericol pentru sanatate. Produsele ecologice utilizeaza pigmenti de culoare si conservanti naturali, uleiuri esentiale, extrase din plante, cultivate fara pesticide sau fertilizanti artificiali.
Produse de origine naturala
Cateva dintre ele au o celebritate acreditata: uleiul de migdale, apa de trandafiri, samponul de aloe, musetelul si hamamelisul, folosite drept coloranti pentru par. Exista insa multe alte ingrediente care intra in reteta de preparare a cosmeticelor "curate" sau "pure", pe care le puteti recunoaste din prospectul de fabricatie, lipit pe cutiile de farduri si creme, sau tiparite separat. Cu putina rabdare la cumparare, veti evita capcana merelor "otravite", rujuri si creme cu o estetica ireprosabila, dar pline de chimicale care fac exact pe dos decat spun: in loc sa intinereasca obrazul, il duc la groapa inainte de vreme.
Alantoina - derivat al acidului uric, de provenienta animala sau extras din radacina de tataneasa. Protejeaza pielea, o inmoaie si cicatrizeaza.
Derivatii din nuca de cocos - nuca de cocos este o sursa pretioasa de substante benefice pentru piele. Prezenta in produsele pentru demachiere, curata in profunzime, hraneste si tonifica.
Ceara emulsifianta - se foloseste pentru a dispersa uleiurile si apa continute in creme. Fabricata