La mai bine de sase luni de la primirea portofoliului de ministru al Finantelor Publice, Ionut Popescu pare mai sigur pe sine decat era la momentul in care, alaturi de premierul Tariceanu, a anuntat La mai bine de sase luni de la primirea portofoliului de ministru al Finantelor Publice, Ionut Popescu pare mai sigur pe sine decat era la momentul in care, alaturi de premierul Tariceanu, a anuntat reducerea cotei de impozitare a veniturilor si profitului. Ministrul Finantelor zice ca perioada in care ii era frica de ceea ce ar fi putut insemna, pentru veniturile bugetului, reducerea cotei a trecut.
- Renuntati la cota unica in urma criticilor primite?
- Introducerea cotei unice este o masura foarte buna care isi va arata efectele mai ales de acum incolo. Mie mi-a fost frica de posibilele efecte in primele sase luni, fapt, zic eu, normal. Nu iti este frica doar daca esti inconstient, nu ai cum sa nu ai temeri, in conditiile in care toti in jurul tau striga "aoleu, ce va fi cu bugetul!". Un alt lucru bun este schimbarea atitudinii fata de rau-platnici si care este cu totul diferita fata de tot ce s-a intamplat in anii din urma.
- Nu va reprosati nimic in legatura cu introducerea cotei unice?
- Cred ca in domeniul comunicarii masurilor luate puteam face mai mult, dar, pe de alta parte, cred ca unele lucruri care au aparut in presa nu au avut legatura cu aceste masuri.
- Despre ce ar fi vorba?
- Eu nu am fost de acord sa numesc in anumite functii oameni sustinuti de politicieni, dar despre care eu stiam ca nu sunt dintre cei mai curati. Altii au venit cu diferite solicitari, nu neaparat de genul "bai, hai sa facem o smecherie", dar imi solicitau: "hai sa lasam firma aceea ca, uite, are 500 de salariati, cum sa le vindem hala, pe urma ce vor face oamenii aceia". Problemele imi erau prezentate sub aspectul lor social, dar nu stiu car