O hotarare luata de Consiliul Local a municipiului Timisoara acum mai bine de un an si jumatate a pus paie pe foc intr-un scandal dintre locuitorii a doua cartiere contra Primariei si a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea "Maranatha".
Printr-un troc intre reprezentantii bisericii respective si municipalitate, institutia crestina a primit o suprafata de 2.500 de metri patrati, adica aproape un sfert din spatiul verde, din singurul parc in care se pot recrea cetatenii din doua cartiere mari ale orasului.
In schimb, administratia locala s-a ales cu o suprafata de 1.800 de metri, in apropierea parcului, un teren inutilizabil din cauza pozitiei dintre blocuri. Acest teren fusese donat catre Biserica Baptista, dar nu putea fi folosit pentru a ridica un centru crestin pentru acest cult asa ca, in februarie 2004, consilierii locali au aprobat schimbul de terenuri.
"Bomba" a avut efect intarziat pentru ca de-abia de cateva saptamani s-au inceput lucrarile in parc si s-a ingradit o portiune. Masura a dus la nenumarate sesizari din partea locatarilor catre Corpul de Control al Prefecturii si catre institutiile de presa din oras.
La finele saptamanii trecute, in locul respectiv, Atelierul Civic "Ariergarda" a organizat o dezbatere publica, asa cum trebuia, de fapt, sa se faca inainte de adoptarea unei decizii a Consiliului Local.
Cele peste 200 de persoane prezente la dezbaterea "Ajutati-ne sa salvam Paduricea Giroc", au solicitat primarului municipiului, Gheorghe Ciuhandu, anularea hotararii, in caz contrar oamenii fiind gata sa dea in judecata municipalitatea.
Implicare democrata in proiectul "Maranatha"
Aspecte cel putin interesante au iesit la iveala la intalnirea respectiva, pentru ca din partea Primariei au fost