SANATATEA FAMILIEI Referindu-se la telefonul mobil, un cercetator spunea ca nu e departe clipa cand oamenii se vor intreba de ce anume au stat, fara sa-i oblige nimeni, cu o sursa de radiatie nociva langa cap. Experimentele, efectuate pe animale, dar si pe oameni conduc incet, dar sigur spre concluzia ca telefonul mobil emite unde electromagnetice. La inceput au fost experimentele pe sobolani. Si s-a demonstrat ca genele ADN pot fi deteriorate de radiatia telefonului mobil, celulele sunt afectate, ceea ce reprezinta o explicatie plauzibila pentru aparitia tumorilor. La aceasta concluzie a ajuns si medicul roman Dan Mircea, neurolog in cadrul Spitalului Bagdasar-Arseni.
Copiii si tinerii sunt cei mai sensibili la efectele radiatiilor telefonului mobil. Un studiu american pune pe seama telefonului mobil frecventa mai mare la copii a tulburarilor de comportament, a cataractelor, a modificarilor compozitiei sangelui, a scaderii imunitatii. In finalul unui raport australian se arata ca undele electromagnetice sunt absorbite la o rata de 3,3 ori mai mare de copil, fata de adult. Cu cat femeia insarcinata vorbeste mai mult la mobil, cu atat fatul este mai expus efectelor negative ale radiatiilor. Si calitatea spermei este serios compromisa in cazul barbatilor care au obiceiul de a tine telefonul mobil in buzunar sau la brau. Consecinta: creatorii de moda au pus pe piata pantaloni cu buzunare la... genunchi.
Convorbiri scurte Temperatura corpului in straturile superficiale ale pielii creste cu maximum 0,5 grade Celsius in timpul convorbirii telefonice. Dar, atentie!, fenomenul de crestere a temperaturii se instaleaza la o jumatate de ora de la incheierea discutiei si la capatul unor convorbiri lungi. Specialistii atrag atentia ca este foarte importanta durata convorbirii, deoarece numai astfel se ajunge la depasiri ale temperaturii normale a corpului. @N_P