Teoretic, totul este bun si frumos, dar satul romanesc pare a fi mediul incompatibil pentru revolutionarea tehnologiei comunicatiilor. Conform oficialilor ministerului, vor fi achizitionate echipamente de interconectare la reteaua de linii electrice, terminale telefonice, precum si calculatoare si alte echipamente informatice.
Acestea vor fi livrate si instalate in satul Marasesti, dar inca nu se stie cui si in baza caror criterii.
Uimire generala. La Band?!
Scopul declarat al acestui sistem, este de a furniza servicii de date si de Internet unei parti mai mari din populatie (sistemul PLC se bazeaza pe o infrastructura deja existenta - peste 99% din populatie are acces la reteaua de electricitate din propria locuinta).
Oamenii simpli, autoritatile administratiei publice, directorii Electrica sau ai companiilor care furnizeaza servicii de comunicatii se mira de alegerea satului Marasesti.
Oficialii ministerului nu au explicat nimanui criteriul alegerii localitatii, fiind un nou proiect gandit la nivel central fara o cunoastere a realitatii locale si cu refuzul parerilor specialistilor de aici, probabil sortit esecului, ca mai toate proiectele desfasurate in acest stil.
Satul Marasesti numara 150 de case, populatia majoritara fiind la varsta la care nu ar mai pricepe ce inseamna calculator nici daca toti oficialii ministerului ar veni sa le dea meditatii. Oamenii au ridicat din umeri, oricum n-au vazut macar o componenta de PC in viata lor.
Nici tinerii nu prea ar avea ce face cu tehnologii revolutionare de comunicatii, putinii dintre ei care au ramas viseaza la momentul plecarii. "Nu am auzit de asa ceva. Nu stiu la ce ar putea folosi", ne-a spus Pety Alexandru, un batranel de 62 de ani, a carui problema major