De regula, august si septembrie sunt lunile in care studentii si elevii isi cauta locuinte de inchiriat, avand in vedere ca in toamna incep cursurile. Acest lucru se petrece in fiecare an, ceea ce, teoretic, inseamna ca, singular, nu poate genera o crestere spectaculoasa a cererii. Daca insa cererea din partea acestei categorii se suprapune cu cea venita din partea strainilor si chiar a romanilor care lucreaza in strainatate si sunt veniti in vizita la rude, atunci reteta “boom-u
De regula, august si septembrie sunt lunile in care studentii si elevii isi cauta locuinte de inchiriat, avand in vedere ca in toamna incep cursurile. Acest lucru se petrece in fiecare an, ceea ce, teoretic, inseamna ca, singular, nu poate genera o crestere spectaculoasa a cererii. Daca insa cererea din partea acestei categorii se suprapune cu cea venita din partea strainilor si chiar a romanilor care lucreaza in strainatate si sunt veniti in vizita la rude, atunci reteta “boom-ului” chiriilor este completa.
Este ceea ce se intampla in acest an, cand mutatiile petrecute pe piata de profil a surprins pe toata lumea. Valentin Morar, manager la agentia imobiliara Cadastru Grup din Arad, confirma aceasta stare de lucruri. “Pe langa studenti, exista multi cetateni straini, prezenti in Romania fie cu afaceri, fie care lucreaza ca angajati in zonele industriale ale orasului, care cauta sa inchirieze o locuinta”, spune el.
Pe de alta parte, in randul romanilor plecati sa lucreze temporar afara si reintorsi acasa s-a remarcat tendinta de a mai astepta pana sa-si cumpere o locuinta, pentru ca vor sa vada cum vor evolua preturile. “Ei bine, pana cand se hotarasc ce sa faca, unii dintre acestia isi inchiriaza cate o locuinta”, explica Morar.
Pe de alta parte, managerul Cadastru Grup