Nu plange nimeni de mila celor doi presedinti ai Camerelor. Vechiul basbuzuc pesedist, Nicolae Vacaroiu, a fost rasplatit din plin pentru fidelitatea sa fata de partid si mai ales fata de Ion Iliescu.
Prim-ministru intr-o perioada a stagnarii reformelor, dar extrem de propice marilor tunuri financiare, presedinte al Senatului in doua randuri, bonomul fruntas PSD si-a agatat intre decoratii si titlul de "Hagi al Finantelor", autoconferit pentru abilitatea de a imbina demnitatea functiei de al doilea om in stat cu postul de director al unei banci cel putin dubioase.
Un adevarat supravietuitor politic, indiferent de schimbarile puterii sau de rotirea cadrelor in propriul partid, Nicolae Vacaroiu nu va intra in greva foamei pe 15 septembrie daca operatiunea de revocare a sa din functie va fi dusa la indeplinire de Coalitie. Adrian Nastase nu ramane nici el pe drumuri.
Ministru de Externe, presedinte al Camerei Deputatilor, prim-ministru, presedinte al celui mai puternic partid din tara, apoi din nou presedinte al Camerei si presedinte executiv al PSD, Adrian Nastase nu a ratat decat in tentativa de a ajunge primul om in stat.
In rest, CV-ul sau politic cu siguranta nu se va sfarsi daca va pierde sefia deputatilor, chiar daca in lupta pentru suprematie in PSD o asemenea lovitura l-ar afecta in mod serios. Dar nu din asemenea ratiuni au facut Traian Basescu si PD o obsesie din a-i concedia pe cei doi din slujbele lor actuale.
Teoria invocata de seful statului imediat dupa ce a reusit sa injghebeze un guvern controlat de Alianta este obtinerea puterii la toate palierele de decizie. O filozofie similara urmase si PSD in anii in care s-a aflat la guvernare.
Primarii Opozitiei au fost racolati la sange prin presiuni si abuzuri administrative, s-a promovat o strategie de inrolare a parlamentarilor din alte p