RETETA DE VEDETA Lasa-ma domâle! Nu vezi ca mananc?! A, tu erai? Scuze! Hai, sa-ti spun ce mi-a facut azi actrita Amalia Ciolan! Cum ce? Un tort! Stai sa vezi! Mai bine stai jos, ca nu-i de gluma!
"Eu sunt foarte disciplinata cand gatesc", incepe Amalia povestea. Cu gesturi linistite isi pregateste locul de actiune pe masa din bucatarie. "Urmez cu strictete o reteta. Dar asta se intampla doar prima oara. O data ce mi-a iesit un preparat, incep sa inovez. Ma gandesc de fiecare data ce ar mai trebui facut ca sa nu fie la fel tot timpul. Practic, incep sa folosesc acea reteta ca baza pentru un produs nou, la care mai adaug sau inlocuiesc mereu cate ceva."
"Doar din relaxare se poate naste creativitatea. Asta e una dintre regulile pe care le-am invatat de la maestrul Liviu Ciulei, cu ani in urma, pe cand faceam figuratie la «Visul unei nopti de vara». Ori poti fi relaxat doar pe ceea ce stii. Cand nu stii, esti permanent stresat si nemultumit. O data ce depasesti perioada de cautari si ajungi la o certitudine, incepi sa te relaxezi, iar atunci te joci. Abia atunci incepi sa creezi. Vad ca regula se aplica peste tot, nu doar in teatru."
Amalia se invarte de colo-colo prin bucatarie si, foarte curand, masa e plina cu cele trebuincioase.
"Foarte pasionata de bucatarie nu sunt. Ce stiu sa fac foarte bine sunt mancarurile ardelenesti. Imi si plac. Musafirii mai stramba din nas la ciorbele mele dulci si sosurile mai mult smantana, dar n-am ce-i face. Oricum, deocamdata n-a venit nimeni cu mancarea de acasa la mesele organizate de mine! De altfel, de loc sunt din Sibiu. Acolo m-am nascut si am crescut, acolo am facut scoala generala si liceul. Abia de 15 ani am venit in Bucuresti. De altfel, intreaga noastra familie este din zona Sibiului. Bunicul meu, tatal mamei mele, provine din Tilisca, un sat de oieri. Impreuna cu cei doi frati ai lui, est