Una dintre informatiile uluitoare plasate pe site-ul Ministerului Finantelor arata ca Bursa Electronica RASDAQ nu a mai depus declaratii fiscale de mai bine de un an.
S-ar putea crede, astfel, ca unul dintre contribuabilii semnificativi evita Fiscul, deoarece, potrivit datelor ministerului, ultima declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat a fost depusa in luna august 2004.
RASDAQ si-a platit darile, in total 4,2 miliarde lei vechi, in primele sase luni din acest an, dupa cum ne-a declarat directorul general, Anca Dumitru, care a precizat ca "vom face o sesizare scrisa (catre Finante - n.n.) in acest sens".
De altfel, reprezentantii RASDAQ ne-au spus ca s-au mai confruntat cu aceasta problema si anul trecut, cand societatea care administreaza Bursa Electronica aparea ca nu ar mai fi depus vreo declaratie fiscala din 2003, informatie pe care au aflat-o din presa.
Pe de alta parte, faptul ca RASDAQ SA este scutita si de impozitul pe profitul anual, si de Taxa pe Valoarea Adaugata i-a nedumerit pe unii operatori ai pietei de capital, care considera ca aceste scutiri sunt ilegale.
Ele au fost acordate in baza unui acord intre Guvernul SUA si Guvernul Romaniei, semnat in urma cu 13 ani.
In ceea ce priveste Bursa de Valori Bucuresti, aceasta ar trebui sa fie platitoare de taxe si impozite, dar... nu e inregistrata drept contribuabil pe site-ul MFP, cu toate ca a fost inmatriculata la Registrul Comertului inca din luna iulie.
Una dintre informatiile uluitoare plasate pe site-ul Ministerului Finantelor arata ca Bursa Electronica RASDAQ nu a mai depus declaratii fiscale de mai bine de un an.
S-ar putea crede, astfel, ca unul dintre contribuabilii semnificativi evita Fiscul, deoarece, potrivit datelor ministerului, ultima declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de