Nici o hotarare importanta legata de viata comunitatii, nici o afacere de anvergura nu se face in Sibiu fara implicarea multimiliardarului Ilie Carabulea.
Fost sef de coloana la Autobaza Sibiu, astazi, Carabulea face parte din topul celor 300 mai bogati romani, are peste 25 de firme in tara si in afara tarii, iar faradelegile de care il acuza sibienii par nesfarsite. Numele holdingului care il reprezinta este Atalssib, iar prin acesta Carabulea a devenit factor de decizie in domeniul transportului rutier.
Rutieristii afirma ca nici in acest domeniu nu misca o roata fara voie de la Carabulea. Ca raspuns la toate acuzatiile, afaceristul devine trivial, invoca faptul ca da de lucru la jumatate din orasul Sibiu si ameninta.
Expropriere a la Carabulea
Sibienii care au vrut sa ia autobuzul sambata dimineata (9 august) din autogara Transmixt au ramas cu biletele in mana. Ilie Carabulea, in persoana, a pus mana pe un fel de panou din plasa de sarma si a blocat accesul in autogara pentru toata lumea. Supararea lui a fost provocata de cei cativa comercianti care, de mai multa vreme, refuza sa se lase evacuti din zona.
Repetatele amenintari si presiuni i-au determinat pe oameni sa-l dea in judecata pe Carabulea. Desi procesul se afla pe rol, Carabulea a venit la autogara cu buldozere si cu un executor judecatoresc pentru a evacua buticarii fortat. El insusi a pus, la un moment dat, mana pe un picamer si a inceput sa sparga asfaltul din fata unui chiosc.
Calmat de politisti, afaceristul a consimtit, intr-un final, sa astepte hotararea judecatoreasca. Contactat telefonic, Carabulea a replicat: "Cum adica de ce am pus picamerul? E pe dreptatea mea. Acolo este terenul meu si vreau sa-i dau afara pentru ca acolo am proiect de constructie. Vreau sa fac niste magazine mai moderne decat cele de la aeroportul Otopeni