Intruniti la Bran pentru doua zile, liderii PSD au elaborat o replica la declaratia comuna a Coalitiei din 10 august. Declaratia PSD a aparut sub egida Biroului Permanent National, asadar are autoritatea unui document oficial al partidului.
Intitulata "PSD impotriva guvernarii prin crize", documentul are ca scop contracararea intentiei Coalitiei de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere ca si pe presedintii Consiliilor Judetene membri ai PSD.
"PSD nu ezita sa-si exprime iar "disponibilitatea pentru cooperare in domenii cu adevarat importante pentru Romania", numai sa fie lasat in pace.
Drept urmare, "PSD propune un pact politic proeuropean, o actiune comuna si un dialog de fond pe indeplinirea urgenta a criteriilor aderarii".
Daca are o propunere de armistitiu, PSD nu duce lipsa nici de amenintari. De altfel, declaratia de la Bran incepe printr-un fel de carte neagra a guvernarii, care constata o "degradare fara precedent a climatului economic, politic si social".
In ciuda acestor dificultati, spune declaratia de la Bran, "Puterea are ca singur obiectiv continuarea campaniei electorale impotriva PSD".
Acelasi lucru il reclama PSD si in intentia declaratiei Coalitiei din 10 august, "care fixeaza drept unice prioritati ale Guvernarii inlocuirea presedintilor celor doua Camere si modificarea legii administratiei publice locale".
Pentru PSD respectiva declaratie reprezinta "un pact de razboi" care arata ca puterea e incapabila de "coabitare politica", spre deosebire de Bulgaria pe care PSD o da drept exemplu.
In pactul pe care il propune Puterii, PSD cere partidelor "sa abandoneze comportamentul de campanie electorala, dupa cum Presedintele si Coalitia de guvernare trebuie sa renunte la administrarea tarii prin crize si scandaluri politice".
PSD propune o serie d