In mod normal, Olarean trebuia sa anunte politia cu privire la comiterea accidentului, in caz contrar deputatului urmand sa-i fie suspendat permisul pe o perioada de trei luni.
Antecedente
Deputatul Aurel Olarean nu este la primul incident rutier. In urma cu aproximativ 12 ani, el a fost condamnat de Judecatoria Radauti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa. Olarean a fost adus in fata instantei de judecata, in urma unui cumplit accident rutier petrecut pe raza municipiului Radauti.
In dimineata de 17 septembrie 1991, Olarean se afla la volanul autoturismului sau, iar in dreapta lui era inca o persoana, Constantin Ciornei. La un moment dat, autoturismul actualului deputat a ajuns la un pasaj de cale ferata, ce se intersecta cu drumul. Desi instalatia de avertizare functiona cu semnale acustice si luminoase, Olarean s-a angajat in traversarea caii ferate. In momentul urmator, masina a fost izbita in plin de un tren. Autoturismul a fost tarat pe o distanta de 134 de metri, iar in urma impactului, Constantin Ciornei, pasagerul din dreapta lui Olarean, a decedat.
Olarean a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, el fiind eliberat dupa o zi prin ordonanta procuraturii din Radauti.
Deputatul Bejinariu: ?Olarean trebuia retinut de politie?
Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca initiativa deputatului democrat Aurel Olarean de a legitima un echipaj de politie aflat in misiune reprezinta un abuz si ca organele de ordine ar fi trebuit sa-l retina pe parlamentarul justitiar. ?Consider ca politia nu si-a facut datoria in momentul acela. Politistii erau in exercitiul functiunii si trebuiau sa ia masurile care se impun intr-un moment in care sunt opriti pe strada de un cetatean si nu sunt lasati sa-si exercite atributiile?