Dupa o vara cumplita, in care au cazut sumedenie de poduri, sosele, sate si cai ferate, in care relatiile dintre presedinte si premier s-au subrezit precum legaturile din Alianta si din Coalitie, guvernul pare sa cedeze si el admitand ca are nevoie de o remaniere - desi premierul se face ca ploua: "cand o sa decid, o sa anunt". Problema e ca dl Tariceanu se decide greu si anunta tarziu.
Cateodata afla ultimul ceea ce urmeaza sa decida. Dl Tariceanu a observat in schimb ca marele "calendar" al prioritatilor Coalitiei, recent semnat, a intrat deja in intarziere ceea ce a facut-o pe dna Mona Musca sa nu mai creada in schimbarea presedintilor parlamentului: "daca voiau o faceau, am toate motivele sa nu cred in aceasta schimbare".
Probabil ca nici dl Tariceanu nu prea crede, avand in vedere ca dl Patriciu nu crede deloc - iar UDMR si PC, nici atat. De cand "grupurile de interese" s-au despartit, toate angajamentele starurilor Aliantei au devenit provizorii. Singurii pe care calendarul Coalitiei a izbutit sa-i mobilizeze sunt liderii PSD.
Dl Geoana care declarase zilele trecute ca "PSD nu e pregatit sa guverneze acum" fiindca trebuie sa se curete de coruptii care-i atarna "ca un bolovan de gat" a anuntat de la Bran ca "PSD si-a terminat perioada de reorganizare interna si vom incepe toamna ca o formatiune puternica si plina de energie". Asta inseamna social-democratie: D.I. Popescu plus energie.
O asemenea reorganizare si curatenie trebuie sa fi fost pe gustul busturilor lui Marx, Engels si Lenin - aflate in curtea unde si-a tinut PSD cursul scurt. Dl Nastase a avut astfel ocazia sa mai treaca o data "de la Marx la Coca-Cola", de la Engels la Mercedes si de la Lenin la dl Iliescu - in timp ce dl Geoana trece de la un bolovan la altul incercand sa le castige increderea.
Cu aceasta ocazie, PSD a anuntat ca daca se a