Tablourile cu reprezentari ale lui Iisus din Antichitate pana in secolul al XX-lea, expuse la muzeul Wallraf-Richartz de la Koln, atrag un numar mare de persoane venite pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, potrivit AFP citat de Mediafax. Capodoperele provin din importante colectii private, de la muzee si biserici din toata lumea, precizeaza organizatorii expozitiei. Aceasta a fost deschisa la 1 iulie si se va incheia pe 2 octombrie.
Operele ilustreaza, sub diverse aspecte, nasterea si evolutia reprezentarilor lui Iisus, insa nu in ordine cronologica. Gandindu-se la publicul tanar, organizatorii au creat premisele unui dialog artistic intre operele lui Michelangelo, El Greco si Rubens si artisti moderni precum Joseph Beuys si Andy Warhol. "Aceasta expozitie este conceputa ca un dialog", spune secretarul general al Zilelor Mondiale ale Tineretului, Heiner Koch. "Artistii ne ajuta sa-l vedem si sa ni-l reprezentam pe Iisus Hristos", adauga acesta.
Organizata in colaborare cu o fundatie de la Vatican, expozitia ocupa sapte sali de muzeu, structurandu-se pe tot atatea sectiuni tematice. Prima este reprezentarea Invierii lui Iisus, in viziunea lui Rubens si El Greco, iar ultima este traditia din unele tari de refacere a Patimilor inca din Evul Mediu si pana in zilele noastre. Este de remarcat prezenta unui tablou de Pablo Picasso, "Crucificarea", si a unei capodopere a lui Leonardo da Vinci, "Studiu de figuri pentru Adoratia magilor".
Tablourile cu reprezentari ale lui Iisus din Antichitate pana in secolul al XX-lea, expuse la muzeul Wallraf-Richartz de la Koln, atrag un numar mare de persoane venite pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, potrivit AFP citat de Mediafax. Capodoperele provin din importante colectii private, de la muzee si biserici din toata lumea, precizeaza organizatorii expozitiei. Aceasta a fost deschisa la 1 iulie si se va incheia p