Reprezentantii Politiei si Jandarmeriei din Mures au declarat ca se fac demersuri pentru infiintarea unei structuri a Jandarmeriei in satul muresean Hadareni.
Initiativa apartine Prefecturii Mures si Primariei Chetani, dar avizul nu poate fi dat decat de ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.
La Hadareni, locul celui mai grav conflict interetnic postdecembrist, situatia este din nou tensionata. In timp ce romanii le solicita rromilor sa renunte la executarea judecatoreasca, acestia din urma pretind sa le dea banii ca sa-i lase in pace. Din cauza acestor discutii interminabile si a posibilitatii izbucnirii unui nou conflict intre romanii si rromii implicati, jandarmii patruleaza cu autoturisme si fac controale atat ziua, cat si noaptea. Joi seara, in incercarea de a gasi o solutie pentru prevenirea unui alt scandal, reprezentantii politiei si jandarmeriei locale s-au intalnit cu cei ai persoanelor implicate in incidentul petrecut in urma cu un deceniu.
Solutia propusa a fost infiintarea unui post de jandarmi in localitate, dar pentru acest lucru este nevoie de avizul Ministerului Administratiei si Internelor.
In momentul de fata, douazeci de jandarmi si politisti asigura in permanenta ordinea in localitatea mureseana Hadareni, unde saptamana trecuta a inceput executarea silita a celor gasiti vinovati de incendierea caselor de rromi, in septembrie 1993.
Actiunea din 10 august, de punere a sechestrului pe bunurile urmaribile ale celor sapte persoane de nationalitate romana din localitatea mureseana Hadareni, vine in urma unei hotarari a Curtii de Apel Targu-Mures din februarie 2004, confirmata in luna mai a acestui an de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sentinta Curtii de Apel Targu-Mures din 27 februarie 2004 prevede acordarea catre victimele constituite in parti civile de despagubiri materiale in valoare totala de 1