Alte trei unitati spitalicesti din Bucuresti - Spitalul CFR 2, Spitalul ''Victor Babes'' si Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatii si Arsuri au incheiat, cu Stericare Romania, contracte de colectare si neutralizare a deseurilor medicale. Cele trei spitale beneficiaza de pachetul complet de servicii incluzand necesarul de cutii speciale pentru transport, ridicarea deseurilor la 24 de ore, precum si un program de instruire a personalului medical-sanitar responsabil cu neutralizarea deseurilor medicale. De asemenea, pentru Spitalul ''Victor Babes'' si pentru Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatii si Arsuri, Stericare a amenajat in incinta acestora spatii de depozitare corespunzatoare. Costurile pentru toate aceste servicii sunt cu 30 la suta mai mici decat costurile incinerarii.
''Stericare isi doreste sa impuna un standard inalt de calitate in ceea ce priveste gestionarea si rezolvarea problemei deseurilor infectioase, cu precadere in contextul in care exista un calendar agreat cu Uniunea Europeana pentru dezafectarea crematoriilor. Aceasta industrie abia se naste in Romania, dar ne bucura sa vedem ca unitatile medicale constientizeaza avantajele unei tehnologii moderne si ecologice. Efectul pozitiv imediat si garantat pe termen lung se va oglindi asupra costurilor unitatilor medicale dar, si mai important, asupra mediului", au precizat reprezentantii Stericare Romania. Spitalele care au apelat la serviciile Stericare au renuntat sa mai foloseasca propriile crematorii, venind astfel in intampinarea programului de inchidere a crematoriilor aprobat de catre Guvern.
Stericare s-a lansat la sfarsitul lunii mai a.c. si are pana in prezent contracte cu sase unitati medicale, primele trei contracte fiind incheiate cu Maternitatea ''Panait Sarbu", Spitalul ''Filantropia" si Institutul de Endocrinologie ''C. I. Parhon".
Alte trei unitati spitalicesti din