•Rezultatele testelor de laborator au scos la iveala ca toxiinfectia alimentara de care a suferit un grup de 20 de persoane ce a participat la un praznic organizat de Gheorghe Stefurac, primarul comunei Holboca, a fost provocata de salmonella
Ieri, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au fost primite rezultatele testelor de laborator cu privire la cazul de toxiinfectie alimentara inregistrat la inceputul acestei saptamani. De la fiecare pacient au fost recoltate probe biologice si bacteriologice iar in urma investigatiilor efectuate a fost constatat faptul ca toxiinfectia alimentara a fost provocata de sallmonella enteritidis. "Au venit o parte din rezultatele testului de laborator, in urma caruia s-a constatat ca toxiinfectia alimentara a fost provocata de agentul salmonella enteritidis", a declarat ieri dr. Carmen Manciuc, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase. Boala se manifesta brusc, cu stare de rau general, dureri de cap, greata, varsaturi iar febra ajunge pana la temperaturi de 39-40 grade in cateva ore. Cu astfel de simptome s-au prezentat 20 de persoane din comuna Ungheni care au consumat diferite alimente la un praznic, la care, de altfel, au participat aproximativ o suta de persoane. Praznicul a fost organizat de Gheorghe Stefurac, primarul comunei Holboca, in memoria tatalui sau care decedase cu cateva zile inainte de organizarea praznicului. Cu privire la alimentele care au provocat izbucnirea toxiinfectiei alimentare, Carmen Stefurac, sotia primarului comunei Holboca, sustine ca toate produsele au fost cumparate de la Metro. "In afara de paine, toate produsele pe care le-am folosit pentru praznic, carnea tocata pentru sarmale, pulpele de pui, pana si maslinele, le-am cumparat din Metro", a declarat sotia primarului Stefurac. In ceea ce priveste starea actuala a celor 20 de pacienti internati in Spitalul de Boli In