JOCURILE SI... Jocurile pe calculator au cunoscut o dezvoltare foarte puternica in Romania. Cand ai calculatorul in fata, nu mai ai nevoie de partener de joaca... pentru ca te joci pe el, in el si cu el.
Ai vazut ultimul joc de strategie? Maaama, trebuie neaparat sa faci rost de el. E beton!"... "Nu, multumesc, prefer shooterele!"... "Cum shooterele? Dar alea nu mai sunt la moda! Doar copiii le mai joaca!"
Jocurile pe calculator nu se adreseaza numai copiilor, ci tuturor varstelor. Ele sunt extrem de atractive, dar creeaza o dependenta accentuata. Este foarte greu sa te rupi din fata computerului personal pentru ca jocul poate continua la infinit: daca pierzi vrei sa castigi, iar castigand vrei sa obtii un rezultat mai bun. Chiar daca vedem o masa de persoane care se inghesuie la colturile strazii sa-si cumpere un CD mai ieftin cu jocuri, dupa celebra strigare "Ultimele aparitii, cele mai tari, cele mai noi jocuri. Ultimele aparitii!", rezultatele sondajului CURS ne arata ca romanii nu intretin astfel de activitati. 87% dintre cei intervievati au raspuns ca nu joaca jocuri pe calculator. Doar 13% au recunoscut ca da. Persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani petrec zilnic cate doua ore si jumatate jucand diferite jocuri pe calculator. Desi venitul lor este sub medie.
"GAMERII". La intrebarea "Ati incercat sa jucati mai putin jocuri pe calculator?", raspunsurile au fost egale. 14% dintre barbati si 14% dintre femei au raspuns ca Da, in timp ce 86% dintre barbati si 86% dintre femei au afirmat ca Nu. Si chiar daca e greu de crezut, pentru unii, jocurile pe calculator nu mai sunt un simplu hobby. Ele pot reprezenta si o sursa, nesemnificativa ce-i drept, de a castiga bani.
"Gamerii" inraiti organizeaza concursuri si ii atrag pe cei care isi pierd timpul prin salile de calculatoare. Stabilesc o taxa de participare si ofera un premiu nu f