Ceea-ce-este trebuie conceput ca posedand multe sensuri, si totusi ele se raporteaza, toate, la o unitate si la o unica natura. De exemplu, conceptul de Ťsanatosť, in intregul sau, se raporteaza la ideea de Ťsanatateť, dar, intr-un caz - in sensul ca Ťpastreaza sanatateať, intr-alt caz - in sensul ca Ťo produceť, in altul - in sensul ca Ťeste un semn de sanatateť, in altul - in sensul ca Ťe capabil sa o primeascať. Si conceptul de Ťmedicalť se raporteaza la Ťarta medicalať cu diferite sensuri: intr-un caz, Ťmedicalť se zice pentru motivul ca cineva detine arta medicala, intr-altul - fiindca are o natura potrivita cu arta medicala, intr-altul - pentru ca se refera la o lucrare a artei medicale. In acelasi fel, cu acestea vom concepe si alte denumiri.
Astfel si ceea-ce-este trebuie conceput in multe sensuri, insa intregul /sensurilor/ se raporteaza la un singur principiu: despre unele realitati spunem ca Ťsuntť fiindca sunt Fiinte, despre altele - fiindca sunt proprietati ale Fiintei, despre altele, fiindca definesc un drum catre Fiinta ori sunt nimiciri, sau privare, sau calitati ale Fiintei, sau ale celor ce se raporteaza la Fiinta, sau sunt negatiile vreunei insusiri dintre acestea, ori negatii ale Fiintei.
La fel si conceptul de Ťdemisieť se spune in mai multe sensuri: intr-un sens pentru ca se anunta o demisie, in alt sens pentru ca se revoca o demisie, in al treilea pentru ca se revoca revocarea demisiei. Apoi exista subiecte care genereaza demisii, altele care le indura, altele care demisioneaza impreuna cu contrariile lor, altele care se opun demisiei. Exista si sedinte care cer demisia, sau imprejurari, inundatii de pilda, care o impiedica sau calatorii (la Bruxelles) care o amana. Intr-alt sens, se vorbeste despre calitati ale demisiei: demisii in alb, demisii la purtator, demisii de onoare; conform celorlalte figuri categoriale, exista si