Un italian care a pozat in investitor strategic a reusit acum cinci ani sa puna mana pe Cetatea din Rasnov, vestigiu atestat documentar inca de pe vremea dacilor. Dupa ce a incheiat un contract de Un italian care a pozat in investitor strategic a reusit acum cinci ani sa puna mana pe Cetatea din Rasnov, vestigiu atestat documentar inca de pe vremea dacilor. Dupa ce a incheiat un contract de asociere in participatiune - obtinut prin incredintare directa - cu primaria locala, italianul s-a facut stapan pe cetate. Alberto Drera aduce ca argument faptul ca partenerul sau nu a respectat conditiile prevazute in contract.
Concesionarea, acordata fara licitatie
Contractul a fost incheiat in anul 2000, intre Primaria orasului Rasnov si italianul Alberto Drera, patron al firmei "Drumuri Publicitare" SA Bucuresti. Italianul urma sa transforme zona intr-un adevarat loc de pelerinaj turistic, iar Primaria se obliga sa asigure utilitatile. La vremea respectiva, din Consiliul Local facea parte si actualul primar de Rasnov, Adrian Vestea, care a cerut sa fie organizata o licitatie pentru concesionarea Cetatii si a aratat ca obligatiile asumate de Primarie nu pot fi onorate din lipsa de fonduri. Acelasi contract ii acorda italianului 88 la suta din profitul net adus de exploatarea Cetatii, iar Primariei doar 12 la suta, in timp ce restul castigurilor, incasari din taxe pentru manifestari culturale de pilda vor fi impartite pe din doua.
Razboi in Justitie pentru banii Cetatii
Primarul George Soiu, cel care a semnat contractul din partea Primariei, spune ca ar fi fost de acord cu toate conditiile impuse de partener "pentru ca este italian, nu neamt sau francez"! In schimb, actualul primar a actionat firma "Drumuri Publicitare" in instanta inca de anul trecut. El spune ca Primaria nu a primit niciodata vreun ban din incasarile obtinute de Drera, care