?Daca elevul nu reuseste sa obtina nota cinci, atunci nu mai da nici una dintre probele urmatoare?, a explicat presedintele comisiei de examinare de la liceul ?Constantin Brancoveanu?, Gheorghe Florea, conf. dr. ing. la Universitatea ?Dunarea de Jos? din Galati.
?M-au intrebat despre chat si despre neomodernism?
Examenul de ieri a inceput la ora 8.30 si, pana la ora 13.00, cand profesorii din comisie au luat o pauza de masa de o ora si jumatate, doi candidati picasera proba cu nota 4,50, in timp ce nota 8 a fost cea mai mare dintre cele obtinute. Majoritatea elevilor au obtinut nota 6.
Elena si Alina, doua eleve in varsta de 19 ani, de la liceul gazda, au fost printre primele care au iesit de la examen. Amandoua s-au temut sa-si divulge numele complet, pentru ca parintii lor nu stiau ca au avut corigente la limba franceza si n-au intrat in bacalaureat. ?M-au intrebat despre chat si despre neomodernism?, a spus Elena, care a adaugat ca s-a ?descurcat mai bine la chat?.
Examen scris sau oral?
In pauza de masa a profesorilor, candidatii ba ascultau muzica de la casetofonul masinii unuia dintre prieteni, ba mai repetau materia. Unii erau insa nedumeriti daca examenul este scris sau oral. Amalia Manole (21 de ani), eleva la ?fara frecventa? la liceul ?George Calinescu?, era una dintre fetele care faceau abstractie de cei din jur, repetand netulburata comentariile la ?Morometii?.
?Pentru Bac-ul din vara n-am avut cand sa invat, pentru ca muncesc sa-mi intretin familia, si, dupa ce scap de la munca, fac doua ore cu maxi-taxi pana-n Bucuresti?, a marturisit Amalia. Ea a povestit ca si-a pierdut tatal anul trecut, iar mama ei este pensionara, cu 800.000 de lei vechi pe luna, si de aceea este nevoita sa munceasca si sa-si sacrifice timpul de invatat. Spre bucuria ei, Amalia a trecut proba de limba si literatura romana cu n