Cardul de credit este una dintre cele mai simple modalitati de a obtine o suma de bani peste posibilitatile financiare, sustine publicatia electronica www.ghiseulbancar.ro. Pentru obtinerea unui card de credit se face evaluarea solicitantului, punandu-se accent pe venitul net, tipul locuintei detinute, functia si vechimea la locul de munca, putand urma o lista intreaga de acte care trebuie completate si aduse la banca.
Fata de anul trecut, in acest moment, unele banci iau in calcul si alte tipuri de venituri, decat cele din salarii, pentru stabilirea limitei maxime de creditare, precum venituri obtinute din dividende sau din activitati liberale.
Valoarea creditului disponibil pe card este diferentiata in functie de veniturile lunare nete si de capacitatea de rambursare, de regula creditul maxim fiind egal cu de trei ori salariul net. Desi pot fi obtinute mai usor, creditele de pe card au o valoare mai redusa decat alte tipuri de credite si trebuie rambursate intr-un timp mai scurt, de regula un an. Dobanda practicata este, de asemenea, cu cateva procente mai mare, bancile cuprinzand in aceasta si costurile suplimentare pe care le implica administrarea unui cont de card. Se pare ca si romanii incep sa prinda gustul cardurilor de credit. De exemplu, volumul tranzactiilor cu carduri de credit MasterCard a ajuns la 330 milioane USD in primele sase luni ale anului.
De asemenea, in data de 15 august, la Biroul de Credit erau inregistrate un numar de 245.000 de credite cu restante la plata, dintre care 17,5% erau credite pe card, de tip revolving sau descoperit de cont, sustine institutia, citata de publicatia electronica www.no-cash.ro. Va prezentam, in continuare, cateva dintre ofertele bancilor in materie de carduri de credit.
BANCA TIRIAC
Banca Tiriac este singura banca din Romania care ofera clientilor sai servicii