Un grup de personalitati ale vietii publice romanesti au semnat un apel cu privire la eventuala decizie a Consiliului National al Audiovizualului de a anula emisia Radio Romania Muzical, pentru ca acesta nu ar detine licenta in conformitate cu prevederile CNA.
Aceasta intentie a fost facuta publica in urma cu mai bine de o saptamana de presedintele CNA, Ralu Filip, care sustine ca aceasta nu este singura neregula de la Societatea Nationala de Radio.
Mai mult decat atat, Filip declara ca a propus conducerii SRR alternative pentru a intra in legalitate.
Dupa cum ne-a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate, "soarta Radio Romania Muzical depinde integral de conducerea Societatii Romane de Radiodifuziune. CNA nu are absolut nimic cu acest program, dimpotriva, il consideram bine venit.
Problema este una de respectare a legii audiovizualului, lege care limiteaza numarul de retele in FM, atat pentru radiodifuzorii privati, cat si pentru radioul public. In prezent, radioul public a depasit aceasta cota din lege. Romania Muzical, in loc de o frecventa, se difuzeaza in acelasi oras pe doua frecvente. Noi am propus conducerii SRR doua variante rezonabile", spune Ralu Filip.
Prima ar fi sa mute Romania Muzical pe Romania Cultural, "ceea ce ar permite ca de acest program sa beneficieze toti oamenii din Romania, nu doar bucurestenii si locuitorii din sudul tarii. Fiind in FM, are si o auditie foarte buna si ar rezolva problemele tehnice generate de noua emisie, ma refer la interferentele cu alte programe, cum ar fi Europa FM sau InfoPro.
Ar putea, la fel, sa mute Romania Cultural pe frecventa medie, pentru ca postul national de radio are si o retea nationala pe unde medii, pe care difuzeaza in prezent Romania Actualitati.
A doua propunere pe care am facut-o este ca emisiunile de muzica cla