Editura Uniscan Advertising, care a vandut Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), manualele de limba engleza pentru clasa a III-a si a X-a, a intrat in atentia procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si a specialistilor Curtii de Conturi, dupa ce cartile confectionate de ea s-au dovedit execrabile din punct de vedere calitativ.
Desi inaintea licitatiei reprezentantii editurii in cauza au declarat, pe propria raspundere, asa cum cere legea, ca vor respecta caietul de sarcini impus de MEC, iar manualele vor fi legate cu ata sau capsate, reprezentantii Uniscan au prins filele exclusiv cu lipici, in loc sa le coasa.
Drept urmare, proiectate sa faca fata mai multor generatii de elevi, cartile au inceput sa se deterioreze rapid si, daca MEC nu va fi dispus sa scoata din buzunar alti bani, pentru regenerarea tirajului, copiii vor ramane la anu' fara manuale.
In urma acestei afaceri, Uniscan Advertising a economisit mai mult de un miliard de lei vechi. Si mai ciudat este faptul ca aceeasi editura a castigat si anul trecut licitatia organizata de MEC, in urma careia a furnizat, la aceeasi calitate scandaloasa, manualele de limba engleza pentru clasa a IX-a.
Scandalul manualelor de limba engleza a izbucnit inca din luna februarie a acestui an, cand Ministerul Educatiei si Cercetarii a organizat licitatia pentru achizitionarea de manuale scolare pentru limba engleza, destinate claselor a III-a si a X-a.
In urma licitatiei, a fost declarata castigatoare editura S.C. Uniscan Advertising S.R.L., reprezentata de Express Publishing - o firma greceasca care, pentru mai multa credibilitate, se recomanda ca avand origini britanice.
Conform procedurilor impuse de MEC, dupa adjudecarea contractului, sunt specificate mai multe conditii de natura tehnica ce trebuie respectate intocmai, si anum