Incepand cu luna ianuarie a anului viitor se majoreaza nivelul taxelor si impozitelor locale. Asa a stabilit Guvernul printr-o ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial si care va intra in vigoare din 2006. Majorarile sunt, in medie, de 6%, sistemul fiind acelasi si pentru saraci, si pentru bogati, nefacandu-se vreo diferentiere in functie de valoarea proprietatii.
Procentul nu ii sperie pe locuitorii oraselor "de vaza" care nu se confrunta cu o saracie lucie. Decizia este insa dureroasa pentru locuitorii oraselor mai mici. In primul caz, ar putea fi vorba de orasul Predeal. Viceprimarul Ionut Goidescu recunoaste ca "in orasul nostru oamenii o duc mai bine decat in altele", iar aplicarea majorarilor nu va avea un impact prea mare asupra locuitorilor.
Trebuie spus ca bugetul Predealului ajunge la 127 miliarde de lei anual. Nu aceeasi situatie este insa si intr-un alt oras prahovean, Mizil, unde bugetul local din venituri proprii este de numai 38 miliarde de lei.
"Aproape 20 miliarde de lei se duc pentru ajutoare, in baza legii venitului minim garantat, deoarece aici rata neoficiala a somajului ajunge la 80%", spune primarul Emil Proscan.
Primarul din Valenii de Munte, Stelian Manolescu, a apelat la un artificiu, pentru a nu-i impovara prea mult pe cei 14.000 de locuitori.
"A profitat" de faptul ca orasul nu a fost inca declarat municipiu si a stabilit un nivel al taxelor mai mic, incadrand majoritatea platitorilor de taxe in zonele C si D.
Incepand cu luna ianuarie a anului viitor se majoreaza nivelul taxelor si impozitelor locale. Asa a stabilit Guvernul printr-o ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial si care va intra in vigoare din 2006. Majorarile sunt, in medie, de 6%, sistemul fiind acelasi si pentru saraci, si pentru bogati, nefacandu-se vreo diferentiere in functie de valoarea