Confederatia patronala UGIR-1903 ameninta Guvernul ca va trece la "aplicarea sistemului gradual unitar de actiuni patronale si protest colectiv". UGIR-1903 solicita si celorlalte confederatii patronale din Romania sa-si uneasca eforturile pentru a pune in practica profesionalizarea actului de guvernare.
Aceasta decizie vine ca o contrapondere "fata de intentia Executivului de majorare a TVA de la 19 la 22%, fata de stilul de a guverna prin declaratii de presa si fata de politica fiscala generala confuza si improvizata care genereaza scaderea competitivitatii economiei romanesti", se arata intr-un comunicat al UGIR-1903.
Confederatia patronala acuza Guvernul ca savarseste, in acest moment, doua erori majore: "In primul rand trateaza neprofesional procedura de elaborare a politicilor economice si fiscale.
Nefundamentarea deciziilor cu efect in economie pe solicitarile patronatelor, absenta studiilor de impact si a strategiilor de convergenta cu economia europeana, fac din Romania o tara guvernata pe genunchi si deschid canale de comunicare intre grupuri de influenta din mediul de afaceri si Guvern, situate in afara legii", sustine conducerea UGIR-1903.
Cabinetului condus de Tariceanu i se mai reproseaza "construirea unui patronat obedient, incalcandu-se nepermis procesul de institutionalizare a patronatului pe principiul reprezentativitatii reale si al capacitatii de a presta servicii membrilor".
"Acest stil de guvernare neprofesionist are un impact devastator asupra intereselor de dezvoltare a Romaniei si asupra sanselor integrarii europene a tarii noastre", conchide comunicatul UGIR-1903.
De mentionat ca UGIR-1903 (condus pana acum o luna de controversatul Ovidiu Tender) nu a deranjat deloc fostul guvern PSD.
Confederatia patronala UGIR-1903 ameninta Guvernul ca va trece la "aplicarea s