In noiembrie anul trecut lua fiinta la Targu Mures Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Omului LIDER. Initiatorul acestui proiect, Cornel Bris-caru, fost secretar executiv al Primariei Targu Mures si sef de cabinet al prefectului Ovidiu Natea, este unul dintre cei mai vizibili tineri implicati in administratia publica locala.
Trecerea sa din admnistratie in societatea civila a surprins si intrigat pe multa lume, dar la aproape un an de la infiintarea LIDER se dovedeste ca a fost o mutare inspirata, actiunile noului ONG impulsionand acti-vitatea civica din oras.
Ultima initiativa a LIDER este constituirea Forumului pentru So-cietate Civila Mures (FSCM), care isi propune sa reprezinte vocea societatii civile, o alternativa simbolica, civica si apolitica la structurile deci-zionale ale administratiei pu-blice locale.
Rep.: Asociatia Lider a fost printre principalii initiatori ai dezbaterilor din ultima vreme pe marginea "cazului Hada-reni". Considerati ca actiunile pe care le-ati intreprins au ajutat la rezolvarea problemelor din aceasta zona?
C.B.: Ce ne-am propus initial in organizarea mesei rotunde cu privire la Hadareni, din punctul nostru de vedere s-a si indeplinit.
Pe de-o parte, a avea la aceeasi masa toti reprezentantii din autoritatile administratiei publice, fie ca-i vorba de politie, de jandarmi, de Prefectura sau de Consiliul Judetean, pentru a discuta, a dialoga pe ceea ce se intampla la Hadareni, ca fenomen, nu neaparat ca o locatie aflata in judetul Mures.
Pe de alta parte nu este, am considerat noi, doar problema primarului din Hada-reni ceea ce se intampla acolo, pentru ca am vazut in ultima perioada, mai ales dupa aparitia hotararilor judecatoresti cu privire la evenimentele de la Hadareni, cele doua hotarari ale