INTAMPLARE? Ca in multe alte cazuri, drogurile "confiscate" de politisti n-au mai ajuns in cuptoarele de ardere, la operatiuni teatrale de distrugere sub ochii presei
Din documentele aflate la Parchetul Inaltei Curti si la Directia Antidrog a IGP reiese ca operatiunea nu a primit acceptul autoritatilor judiciare venezuelene. Acestea au fost informate de politie, dupa cum au fost informate si au acceptat colaborarea atat politia franceza, cat si DEA.
In conditiile in care cererea de comisie rogatorie semnata de procurorul Flavius Craznic a fost respinsa, cum si-au permis anchetatorii romani sa-l trimita pe colaboratorul Petre Dumitrescu in misiune?
CONTRA-ARGUMENTE. In comunicatul remis ieri redactiei, IGP mentioneaza: "Din primele verificari rezulta faptul ca toate activitatile desfasurate in cauza penala s-au realizat in conformitate cu legislatia interna si internationala sub supravegherea si cu autorizarea Parchetului, acuzatiile aduse fiind nefondate".
Punem la indoiala aceasta sustinere, intrucat operatiunea a debutat in ilegalitate din motivul sus-mentionat. De asemenea, ordonanta emisa recent de un procuror al Parchetului Inaltei Curti contine alte argumente ca ofiterii de politie au procedat in afara legii.
In baza acestei ordonante, doi din cei trei ofiteri sunt anchetati in prezent de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Al treilea, personaj cu un trecut deloc curat, nu are, potrivit primelor cercetari, legatura directa cu presupusul furt al cocainei.
Va prezentam integral continutul ordonantei, precum si aspecte bizare din afacerea judiciara in care Petre Dumitrescu a fost acuzat de trafic de droguri. In prezent, Petre Dumitrescu a fost eliberat de magistratii bucuresteni, care au constatat insuficienta probelor administrate impotriva sa. @N