Foarte putini romani cu venituri mici cunosc ca au dreptul legal la o alocatie familiala complementara, desi aceasta este valabila inca de la inceputul anului trecut. De aceasta alocatie beneficiaza Foarte putini romani cu venituri mici cunosc ca au dreptul legal la o alocatie familiala complementara, desi aceasta este valabila inca de la inceputul anului trecut. De aceasta alocatie beneficiaza deja familiile ai caror membri sunt cetateni romani si locuiesc in tara noastra, precum si cetateni ai altor state care au domiciliul sau resedinta in Romania. Alocatia poate fi obtinuta respectand urmatorii pasi juridici: completarea unui formular tip cerere, de la primaria de domiciliu, urmata de anexarea tuturor documentelor doveditoare, pentru fiecare categorie de venituri (salarii, pensii, alocatii, burse). Dupa 15 zile de la inregistrarea cererii, serviciul public de asistenta sociala va efectua o ancheta, urmand ca, in termen de 5 zile de la efectuarea anchetei, sa fie comunicat rezultatul final. In cazul unui raspuns pozitiv, banii sunt trimisi, pe baza unui mandat postal, incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o familie pentru a putea primi alocatia familiala complementara sunt urmatoarele:
* familia sa aiba in crestere unul sau mai multi copii, de pana in 18 ani, aflati in intretinerea parintilor. Daca sunt de varsta scolara, copiii trebuie sa frecventeze o forma de invatamant organizata, potrivit legii.
* venitul mediu net pe membru de familie sa fie sub 1.500.000 de lei
Valoarea acestei alocatii este de:
* 300.000 de lei pentru familiile cu un singur copil. 350.000 de lei pentru familiile cu doi copii. 400.000 de lei pentru cele cu 4 copii. 450.000 de lei pentru familiile cu patru sau mai multi copii.
La acestea se mai adauga si o majorare cu 25 la suta a