Ideea presedintelui PD, Emil Boc, ca Alianta ?sa preia puterea si la nivel local? se dovedeste, in multe cazuri, moarta din fasa. Modificarea Legii administratiei in asa fel incat presedintii de consilii judetene sa poata fi schimbati mai usor nu va duce la inlaturarea baronilor locali ai PSD.
Coalitia are sanse minime sa-i inlature pe baronii locali din fruntea consiliilor judetene, chiar daca modifica Legea administratiei
Ideea presedintelui PD, Emil Boc, ca Alianta ?sa preia puterea si la nivel local? se dovedeste, in multe cazuri, moarta din fasa. Modificarea Legii administratiei in asa fel incat presedintii de consilii judetene sa poata fi schimbati mai usor nu va duce la inlaturarea baronilor locali ai PSD. Figuri celebre ale fostei guvernari vor ramane linistite la locurile lor deoarece si-au asigurat sustinerea unui numar suficient de mare de consilieri. In situatia in care modificarea Legii 215 nu va zgudui din temelii cumetriile la nivel local, tot scandalul declansat in ultima vreme pe marginea acestui subiect isi cam pierde rostul. De altfel, dupa cum reiese din ultimele declaratii, pana si Emil Boc a inceput sa realizeze ca a vedea Alianta conducand in majoritatea judetelor e mai mult dorinta decat putinta.
La Constanta, de exemplu, trei sferturi din consilieri apartin PSD si PRM, drept pentru care presedintele Nicusor Constantinescu, omul care, impreuna cu bunul sau prieten Radu Mazare, face si desface totul in oras, nu va putea fi clintit din scaun. Colac peste pupaza, Alianta ?joaca? in CJ cu doi consilieri in minus deoarece, dupa ce unul dintre ei a fost promovat prefect, iar celalalt a a ajuns in Ministerul Educatiei, PSD a blocat, printr-un artificiu, validarea inlocuitorilor acestora.
La Suceava, unde presedinte al Consiliului Judetului este baronul PSD Gavril Marza, situatia e similara. PSD si PRM detin 19