Elevii adunau broaste
Pe afara, o dunga neagra arata pana unde s-a infiltrat apa. Mai avea putin si atingea steagul Romaniei care flutura la intrare. Pe peretii interiori au ramas dare verzi de matasea broastei. Dupa sinistru, cadrele didactice nu credeau ca anul scolar va putea incepe aici in bune conditii.
Scoala, dar mai ales gradinita din comuna Nanesti erau renumite in toata zona de campie a Vrancei pentru rezultatele la invatatura ale copiilor si competenta dascalilor. In vara, din 18 elevi de clasa a VIII-a, 15 au intrat la liceu cu medii laudabile. Anul acesta, Octavian Cojocaru a obtinut locul III pe tara la olimpiada de istorie.
Prin clase inca miroase a mal si a hartie mucegaita. Copiii spun ca in primele zile au adunat broaste din holul de la intrare. ?Cum arata scoala noastra si cum arata acum! Sper sa ne faca o scoala si mai frumoasa acum, dupa ape?, spune Alina Constantin, eleva, in varsta de 12 ani. A terminat clasa a VI-a cu media 9.93. Cel mai mult s-a temut ca notele de 10 din catalog, mai putin o medie de 9 la matematica, au fost inmuiate de apa si va fi nevoita sa repete anul. Arhiva scolara e insa printre putinele lucruri care au fost puse la adapost.
Au inceput reparatiile
O aripa a scolii din Nanesti a inceput sa fie reparata de SC Lefter Construct SRL Focsani, iar pentru cealalta jumatate muncitorii dau asigurari ca va fi gata pana la Craciun. Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat doar 2,3 miliarde de lei, prea putin insa, dupa cum afirma Tanase Rota, seful santierului.
La Nanesti, in afara de pereti, care necesita un tratament special, aproape tot ce se afla in cele 12 sali de clasa si cabinete a fost compromis. Trebuie intarita fundatia, refacute dusumelele si o parte din pereti. Apa a dislocat pana si trotuarul.
?Speram sa terminam macar o aripa a cladirii pana pe 12