Sportul in general si fotbalul, in special, raman cea mai buna cale pentru fostii sau actualii guvernanti de a-si face o imagine cat mai buna. Dupa modelul Dumitru Sechelariu, in fotbal au inceput sa se implice tot mai multi oameni care, dupa aceea, si-au incercat norocul in politica.
Unii au reusit, precum George Copos, actual vicepremier, altii au esuat, precum Gigi Becali, care si-a cumparat un partid si a sperat ca va deveni presedintele tarii. La un nivel mai mic, lucrurile sunt similare si in seria a III-a din Divizia B. Dupa alegerile de anul trecut, influenta PSD a fost inlocuita cu valul Aliantei D.A. care, intr-un fel sau altul, controleaza destinele celor 16 combatante.
Acesta este ultimul sezon cu trei serii de "B". Incepand cu vara anului viitor, esalonul secund va fi format din doua serii a cate 18 echipe. Prin trecerea la noul sistem competitional, din fiecare serie vor retrograda sase echipe, iar echipa clasata pe locul 10, cu cel mai slab punctaj din cele trei serii, se va alatura celorlalte 18 formatii.
Promoveaza in "A" echipele de pe locul I, iar cele clasate pe pozitiile secunde vor disputa un turneu de baraj-promovare. Ca si in celelalte editii de campionat, Seria a III-a este cea mai echilibrata, dupa unii chiar si cea mai valoroasa.
Cu mici exceptii, majoritatea formatiilor sunt finantate de administratiile locale aflate in mainile Aliantei "Dreptate si Adevar", ceea ce face lupta si mai interesanta, sub toate aspectele.
Alegerile locale din luna iunie a anului 2004 au dus la caderea administratiilor "pesediste", in favoarea Aliantei D.A., iar cele generale, din toamna, au dat "unda verde" infiltrarii in structurile sportive. Imediat, reprezentantii locali ai noii puteri s-au grabit sa-si consolideze pozitiile cucerite in fata ele