Primaria municipiului Sebes din judetul Alba nu este lipsita de scandaluri generate de fostii proprietari de terenuri sau urmasii acestora, care sunt nemultumiti de modul in care administratia locala gestioneaza procesul de punere in posesie.
Un astfel de scandal a fost generat de o persoana ce a mostenit o suprafata de teren pe teritoriul orasului, care, desi are titlu de proprietate, nu poate intra in posesia imobilului in conditiile in care categoria de folosinta a terenului nu corespunde cu cea inscrisa in documente.
In baza unui titlu de proprietate emis la 10 iulie 1997 pe numele Sanda Ciohat, aceasta ar fi trebuit sa fie pusa in posesie, printre altele, cu o suprafata de 6.200 metri patrati, intre Sebes si Petresti, la locul numit "Gusu".
Cum familia a locuit in Mehedinti, iar ulterior in Timisoara, toate terenurile mostenite de la parinti de catre Sanda Ciohat au fost incredintate unei asociatii cu profil agricol, care, in urma cu cativa ani, i-a instiintat pe cei doi soti ca una dintre parcele nu poate fi exploatata, aici fiind, de fapt, teren viran.
Conflictul legat de teren si de modul in care Primaria intelege sa raspunda la petitii a ajuns inclusiv pe rolul instantelor.
Sarabanda cererilorpe adresa Primariei
In urma unei cereri pentru punerea in posesie efectiva a terenului, adresata Primariei Sebes de Sanda Ciohat, institutia a raspuns, in 27 octombrie 2004 (conform adresei nr. 21.793 din data respectiva), ca amplasamentul terenului la locul numit "Gusu" este real si conform cu harta de punere in posesie.
"Primaria, in masura posibilitatilor, va lua masuri ferme pentru redarea in circuitul agricol a acestor suprafete", se arata in raspunsul semnat de primarul municipiului, Alexandru Dancila. @N_