Cica ar exista doua Romanii: una rurala si una urbana. Aceasta din urma insa se imparte, la rindul ei, in oraseni neaosi si tarani orasenizati. Care, la rindul lor...
Duminica seara, purtatorul de cuvint al Partidului Social Democrat, Cristian Diaconescu, a declarat, in legatura cu intentia premierului de a largi plaja de impozitare si spre cei din mediul rural, ca luarea acestei masuri ar afecta milioane de oameni. In speta, locuitorii de la tara. Ma intreb ce reactii or fi avind cei de la PNL la spusele domnului Diaconescu.
Avertizarea venea de parca liderii PSD n-ar fi stiut ca echipa premierului nu este constienta de urmarile masurii pe care ei insisi intentioneaza sa o ia. De fapt, tocmai acesta este scopul lor: de „a-i afecta“ la impozitare, pe linga cei 4,6 milioane de cetateni romani care contribuie in prezent la fondul de sanatate, si pe restul. Pentru ca asa e just.
Nu insa si pentru logica ruraloida a oligarhiei PSD. In Romania, conform spuselor lui Calin Popescu-Tariceanu, sint 20 de milioane de cetateni care beneficiaza de serviciile de sanatate. De ce n-ar contribui toti, proportional cu veniturile pe care le au, la acoperirea costurilor?
Pe la apusul sau de facto, se spunea despre URSS ca singurul lucru bun pe care l-a lasat umanitatii este ca a invatat-o cum sa nu gestioneze o societate. Asa si cu clonele lor din spatiul mioritic.
Dupa 1947, comunistii romani (nu doar ei, modelul fiind deja „patentat“) au reusit performanta de a ne arata cum e sa intorci piramida sociala cu susul in jos si sa conduci o societate cu tarani de proasta calitate.
Infundind puscariile cu elitele politicii, stiintei si culturii, dar si cu taranii care mai aveau credinta si simtul proprietatii, ei au ajuns, pina in 1989, sa ne aduca in pragul falimentului economic si sa experimenteze o dictatura car