Presedintele PD Emil Boc anunta, de curand, intentia partidului sau de a promova in Parlament modificarea Legii Electorale, in sensul introducerii votului uninominal si a blocarii traseismului politic.
In campania electorala de anul trecut Alianta D.A. infiera racolarile primarilor de catre PSD, care ajunsese, la finalul mandatului, sa aiba aproape de doua ori mai multi primari decat obtinuse la alegerile locale din 2000 Odata ce Alianta D.A. a reusit sa puna mana pe Putere, PD si PNL au declarat ca nu vor repeta practicile PSD. Sa vedem, insa, ce-a iesit...
La solicitarea presedintelui Traian Basescu, democratii au anuntat blocarea inscrierilor de noi membri in partid pentru sase luni, in scopul evitarii avalansei de oportunisti care se intrevedea ca se vor inghesui la usile noii Puteri. Chiar daca nu explicit, liberalii pareau dispusi sa aplice un moratoriu similar.
Pana la urma, PNL Cluj pare sa nu fi rezistat tentatiei de a-si ingrosa randurile, mizand pe atractia Puterii. Mai mult chiar, odata cu obtinerea presedintiei Consiliului Judetean prin Marius Nicoara, in iunie 2004, fara a avea, inca, puterea la nivel central, liberalii clujeni au si trecut la fapte.
Asa se face ca, desi castigasera prin vot direct zece Primarii (nici una de oras sau municipiu), alegerile generale din toamna anului trecut i-au gasit pe liberali cu 12 primari. Nou-venitii: primarul Dejului Ioan Ungur, care obtinuse Primaria candidand ca independent, si David Prunean, primarul din Vad, care reprezentase pana atunci Partidul Alianta Socialista.
Minus de imagine pentru PNL
Odata ajunsi partid de guvernamant, liberalii au devenit si mai atractivi, dar si, contrar celor clamate in campania electorala, mai deschisi spre primari migratori. Si nu tocmai de ce