Vasile Blaga este, astazi, un important lider al Partidului Democrat si unul din putinii ministri postdecembristi care au reusit sa ridice stacheta la nivelul fixat de electorat. A schimbat capeteniile corupte din politie. Nu stim sa fi iertat pe cineva.
O mana de fier care nu face compromisuri si nu inchide ochii la vreo prostie, chiar a colegilor. Asa il vad liberalii. Blaga este, in acelasi timp, un apropiat al presedintelui Traian Basescu, pe care, in calitate de coordonator al campaniei electorale, l-a scos invingator in lupta cu Mircea Geoana si Adrian Nastase. Vasile Blaga este unul dintre putinii bihoreni care au reusit sa ajunga „in top", atat in politica, cat si pe plan profesional. A fost, intre 1990-1992, prefect al Bihorului, apoi director Directiei Vamilor si senator pe listele PD Bihor.
In urma atribuirii de catre Primaria Oradea a unui teren pe care se gasea o casa veche - pe care familia Blaga a demolat-o, construind in locul ei o resedinta in conformitate cu statutul social al capului familiei - fostul prefect, Justitia bihoreana, autoritatile locale din judet si chiar cele centrale au fost „bombardate" de cererile de retrocedare, plangerile penale, revendicarile si actiunile unui barbat ce se pretinde mostenitorul de drept al fostilor proprietari ai casei.
Casa fara stapan
Dar sa revenim la casa familiei Blaga. Pe 30 august 1940, parintii lui Radu Aurel Ioan, in prezent avocat in Baroul Braila, care detineau o casa in Oradea, pe strada Closca, la nr. 33, isi vand casa numitei Kondor Ilona si, socotind ca dincolo de Carpati ar fi mai in siguranta, pleaca din Ardeal, provincie care a intrat temporar sub ocupatie maghiara, stabilindu-se la Braila.
Vanzarea a fost justificata ulterior de Radu Aurel prin Dictatul de la Viena si