Liviu Maior(Foto: )
Desi MAE anunta inca din luna martie retragerea a 29 de diplomati ajunsi fie la varsta pensionarii, fie la final de mandat, Ambasadele nu au fost inca epurate de vechile elemente instalate in misiuni de diverse servicii secrete. Peste 60% din personalul MAE are varste cuprinse intre 50-65 de ani.
Unul dintre nominalizatii pentru binemeritata pensie este Liviu Maior, diplomatul originar de pe Valea Somesului, din localitatea bistriteana Beclean.
Surse din MAE au declarat pentru BZA ca Maior a primit decizia de pensionare inca din 1 iunie 2005. Cu toate acestea, Liviu Maior inca semneaza in calitate de ambasador al Romaniei la Canada.
Activitatea acestuia ca diplomat si reprezentant al intereselor romanesti in Canada nu a fost apreciata pozitiv de diaspora, dovada fiind reprosurile care ii sunt aduse in mai multe scrisori deschise.
Eforturile ministrului Mihai Razvan Ungureanu de a reforma structurile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) sunt contracarate de "dinozaurii" PSD aflati inca in functii importante.
Desi MAE anunta inca din luna martie retragerea a 29 de diplomati ajunsi fie la varsta pensionarii, fie la final de mandat, ambasadele Romaniei nu au fost inca epurate de vechile elemente instalate in misiuni de diverse servicii secrete.
Presa a publicat si numele unora dintre acestia& Niculae Iordache - Armenia , Liviu Maior - Canada , Radu Vasile Urzica - Columbia , Constantin Simirad - Cuba , Marcel Dinu - Egipt , Sabin Pop - Franta , Gheorghe Savuica - Indonezia , Ionel Ilie - Libia , Petru Ioan Cordos - Lituania , Nicolae Ropotean - Qatar , Vlad Galin-Corini - Senegal , Constantin Alexa – Uzbekistan, Marin Buhoara – Vietnam, Gheorghe Tinca -Cehia si Traian Chebeleu - Austria .
@