RETETE CU ADRESA Avocado este originar din America de Sud. Denumirea ii este data de azteci, care uimiti de forma lui i-au spus: "ahuacatl". Cuvantul se traduce prin testicule. Din aceasta cauza, i s-a dus faima ca ii ajuta pe cei neputinciosi in ale dragostei, fie barbati sau femei. In urma unor descoperiri facute in siturile arheologice din Peru, s-a ajuns la concluzia ca avocado era consumat din secolul VIII i.Ch. Cercetatorii au tras concluzia ca aztecii ingropau seminte de avocado alaturi de cei decedati, pentru ca, pe lumea cealalta, acest fruct afrodiziac ii poate ajuta. Cand Hernando Cortez a cucerit Mexicul in 1519, a descoperit ca fructele de avocado erau "piesa de rezistenta" a dietei bastinasilor.
Din punct de vedere nutritional, avocado difera de celelalte fructe prin faptul ca nu acumuleaza zahar pe masura ce creste. Mai mult de atat, contine mai multe proteine, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele E si K, decat oricare alt fruct. Daca doriti sa va tratati acasa, trebuie sa luati in considerare faptul ca fructele de avocado insuficient coapte pot fi toxice. Aceleasi caracteristici le au si frunzele unor specii de avocado. In schimb, ajuns la maturitate, fructul va poate trata. Coaja lui poate avea calitati de antibiotic si ajuta la inlaturarea parazitilor intestinali si ca remediu pentru dizenterie. Uleiul preparat din seminte de avocado se poate aplica pe piele in cazul unor eruptii.
PE GLOB Avocado are diferite intrebuintari. Brazilienii il folosesc pentru a face inghetata. In Filipine piureul de avocado cu lapte si zahar este o delicatesa. Aceeasi utilizare i se da si in Taiwan. Jamaicanii prepara supa rece, iar in Nigeria este umplut cu branza si bagat la cuptor. Coreenii amesteca avocado cu lapte, mixtura pe care o folosesc ca lotiune pentru masaj.
CIUPERCI CU AVOCADOIngrediente: 200 gr sunca, 6 ce