Presedintele Camerei Deputatilor a refuzat sa convoace sesiunea extraordinara ceruta de Coalitie pentru schimbarea regulamentului. Prin aceasta manevra, Adrian Nastase a amanat revocarea sa din functie. Puterea reusise sa se mobilizeze si sa stranga semnaturile necesare convocarii Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara.
Coalitia a depus, ieri, la Biroul presedintelui Camerei, o lista cu 154 de semnaturi ale deputatilor PNL, PD, PC si UDMR, care ii cer lui Adrian Nastase sa-i cheme pe alesi la serviciu inainte de termen.
Partidele aflate la guvernare au reusit cu greu, in noaptea de luni spre marti, sa finalizeze proiectul de regulament care prevede ca revocarea presedintelui Camerei poate fi ceruta de catre majoritatea deputatilor.
Potrivit regulamentului, Camera Deputatilor se intalneste in sesiuni extraordinare la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent sau cel putin a unei treimi din numarul deputatilor. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face in scris si va cuprinde ordinea de zi, precum si perioada de desfasurare a sesiunii.
Neaprobarea de catre Camera a ordinii de zi solicitate impiedica organizarea sesiunii extraordinare. Convocarea Camerei Deputatilor se face de catre presedintele acesteia.
Biroul Permanent, organismul care decide daca sunt indeplinite sau nu conditiile legale pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, este intrunit in sedinta tot la cererea presedintelui Camerei sau la solicitarea a cel putin patru membri ai sai si poate lucra in prezenta a cel putin sapte, din cei 13 membri, deciziile fiind luate cu majoritate de voturi.
Presedintele Camerei Deputatilor a refuzat sa convoace sesiunea extraordinara ceruta de Coalitie pentru schimbarea regulamentului. Prin aceasta manevra, Adrian Nastase a amanat revocarea sa din functie. Puterea reusise s