Numeroasele sesizari ale conducerii muzeului, precum si ale Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Transilvania, nu au fost luate in seama de liderii CJ.
Directia de Urbanism a trecut peste Comisia Monumentelor atunci cand a obtinut autorizatia de constructie pentru Parcul Industrial, iar astazi incearca din nou sa evite institutia, chiar daca din partea ei au venit cele mai multe sesizari cu privire la neregulile comise la constructia parcului.
In urma cu doua zile, seful Directiei Tehnice de Urbanism din cadrul Consiliului Judetean, Radu Spanu, a primit vizita reprezentantului Ministerului Culturii, Irina Iamandescu, care a solicitat ca partile implicate sa ia masuri pentru consolidarea versantului care pericliteaza Muzeul Etnografic.
Implicarea Ministerului Culturii in chestiunea Tetarom a fost tinuta secreta de catre reprezentantii CJ. Nici macar organizarea sedintei de astazi, in care urmeaza sa se stabileasca masurile efective ce vor fi luate pentru stabilizarea versantului ce risca sa se prabuseasca, nu a fost facuta publica.
Mai mult, Radu Spanu a omis, voit, sa invite conducerea Comisiei Zonale a Monumentelor (CZM), institutie pe care de altfel a reusit s-o "faulteze" inca de la inceputul proiectului de realizare a parcului industrial.
"Nu le-am dat avizul si totusi au obtinut autorizatia de constructie", a declarat vicepresedintele CZM, Nicolae Sabau. "Nu am fost invitati sa participam la sedinta de maine (azi – n.red)", a spus Sabau, adaugand ca este absurd ca deciziile privind monumentele din patrimoniul national sa fie luate in lipsa reprezentantilor forului care le protejeaza.
Directorul Muzeului Etnografic, Simona Munteanu, a declarat la randul sau ca nu stie cine anume va participa la intalnire. "Ni s-a