In urma cu aproape doi ani, la inceput de decembrie, cand toata lumea se pregatea pentru Sarbatorile de iarna, Cabana Diham a fost mistuita din temelii de un teribil incendiu. Gheorghe si Maria In urma cu aproape doi ani, la inceput de decembrie, cand toata lumea se pregatea pentru Sarbatorile de iarna, Cabana Diham a fost mistuita din temelii de un teribil incendiu. Gheorghe si Maria Bordea, cei mai vechi cabanieri din Romania, cu o activitate de peste 40 de ani, au asistat atunci neputinciosi la dezastru. Apoi, cu o tenacitate de fier, specifica oamenilor de munte, au inceput reconstructia ei, ajutati de numerosii prieteni, care, de-a lungul timpului, au petrecut aici clipe de neuitat. Si vara aceasta, montaniarzii Asociatiei Romane de Turism "Gioni Babos" au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a gasi fonduri si investitori. Au ajutat la constructie, au organizat intalniri, focuri de tabara, au inregistrat un CD cu cantece despre munte si un imn dedicat Cabanei Diham. Incet-incet, rezultatele au inceput sa se vada. Lucrarile inca nu s-au terminat, insa. Etajul doi si mansarda sunt in constructie. Din nefericire, sotul cabanierei, Gheorghe Bordea, n-a mai apucat sa-si vada visul cu ochii. S-a stins din viata, rapus de necazuri si de boala. Dar lupta continua. "Tanti Oara", asa cum ii spun prietenii dragi, nu se da batuta cu una, cu doua. "Cabana aceasta este sufletul nostru. Aici ne-am petrecut o parte din viata. Cand am vazut-o in flacari, am crezut ca murim si noi cu ea. Dar toate au trecut. Dihamul va renaste ca pasarea Phoenix, din cenusa. Vreau sa fie o cabana de "trei flori de colt", cine vine sa nu mai plece si sa n-o mai uite". In prezent, Cabana Diham are disponibile opt camere, cu doua si trei paturi. Cazarea costa 15 lei de persoana, iar la restaurant, o portie de ciorba costa 6 lei, o friptura - 7 lei, iar berea - 1,5 lei. Turistii pot alege camer