Doua saptamani mai are coalitia pentru a demonstra ca detine puterea in parlament prin schimbarea presedintilor celor doua Camere. Planul de a organiza o sesiune extraordinara pentru modificarea regulamentului a esuat, chiar daca partidele la putere au fost de aceasta data solidare, sub presiunea anticipatelor
In zece zile, coalitia trebuie sa arate ca detine puterea in parlament
Doua saptamani mai are coalitia pentru a demonstra ca detine puterea in parlament prin schimbarea presedintilor celor doua Camere. Planul de a organiza o sesiune extraordinara pentru modificarea regulamentului a esuat, chiar daca partidele la putere au fost de aceasta data solidare, sub presiunea anticipatelor. Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu au castigat batalia, desi PSD nu mai detine majoritatea. Pana pe 15 septembrie, coalitia trebuie sa obtina modificarea in comisii si in plen a regulamentelor Senatului si Camerei Deputatilor, si pe baza acestora sa inceapa demersurile pentru schimbarea celor doi. Reusita depinde insa si de Curtea Constitutionala, care va fi cu siguranta sesizata de PSD.
Pohta lui Nastase si Vacaroiu
?Nu cred ca exista argumente procedurale sau constitutionale pentru a nu fi revocati. Finalul e imprevizibil si ma refer la Curtea Constitutionala. Nu cred insa ca-si vor permite sa modifice regimul constitutional al tarii, dand o importanta mai mare celor doua functii care nu au un statut aparte in Constitutie?, considera Cristian Parvulescu, care crede ca abia acum se vede de ce puteri arbitrare dispun Nastase si Vacaroiu. El considera ca, in cazul unui esec al coalitiei, problema anticipatelor va fi reluata. ?Tariceanu va avea cea mai mare problema pentru ca el s-a angajat sa se atinga acest scop, ca argument in defavoarea anticipatelor?.
Coalitia pica propriul test
Conform Constitutiei, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu