Ministrul luxemburghez al Afacerilor Externe, Jean Asselborn, considera ca la nivelul opiniei publice europene aderarea Romaniei la UE in 2007 este deja acceptata.
"Opinia publica, o spun foarte cinstit, ar fi multumita daca la 1 ianuarie 2007, Romania, ca si Bulgaria, va fi primita ca membru deplin al Uniunii Europene. Acesta este un fapt acceptat de catre opinia publica si de noi si este in interesul tarii voastre si al Uniunii Europene", a subliniat el.
Referindu-se la eventuala activare a clauzei de salvgardare, care ar determina intarzierea cu un an a aderarii Romaniei, el a spus ca obiectivul Uniunii este ca Romania si Bulgaria sa devina parte integranta a organizatiei in 2007.
Ministrul luxemburghez a recomandat Romaniei sa se concentreze asupra continuarii reformelor, pentru a inregistra progrese in ceea ce priveste justitia, afacerile interne si competitivitatea, in loc sa se preocupe in mod excesiv de posibilitatea activarii clauzei de salvgardare.
El a insistat asupra luptei impotriva coruptiei, care este, in opinia sa, "esenta, punctul nevralgic al eforturilor, cancerul unei societati".
"Trebuie eliminata aceasta problema, pentru ca vor mai fi multe altele de rezolvat", a aratat ministrul Asselborn. "Daca se va constata din exterior, de catre Comisia Europeana, ca Romania face toate eforturile pentru a elimina coruptia, cred ca putem spune cu cea mai mare incredere ca la 1 ianuarie 2007 Romania va deveni membra cu drepturi depline ale Uniunii Europene", a mai spus Asselborn.
Ministrul luxemburghez al Afacerilor Externe, Jean Asselborn, considera ca la nivelul opiniei publice europene aderarea Romaniei la UE in 2007 este deja acceptata.
"Opinia publica, o spun foarte cinstit, ar fi multumita daca la 1 ianuarie 2007, Romania, ca si Bulgaria, va fi primita ca membru deplin al Uniunii Europene. Acesta este un fapt a