Spre deosebire de Parlament, Coalitia spera ca va reusi schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene in care majoritatea revine actualei Puteri. Daca incercarea de a-i revoca pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului se loveste de forta cu care contracareaza Opozitia, Puterea spera sa o scoata la liman macar cu punctul 2 din acordul semnat la 10 august: schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene. Termen: 15 septembrie. Conditie: vot final in Senat.
Marti seara, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a refuzat sa convoace sesiunea extraordinara pe care 154 de deputati ai Coalitiei au solicitat-o pentru a adopta noul Regulament in baza caruia Nastase sa fie schimbat din functie. Liderul executiv al PSD a convocat direct sesiunea ordinara pentru luni, 5 septembrie, argumentand ca este nevoie oricum de cinci zile inainte ca proiectul de Regulament sa poata fi dezbatut in plen. Lovita in plex, Coalitia a reactionat firav prin vocea liderului grupului PD, Cristian Radulescu, care l-a acuzat pe Nastase ca s-a "pitit dupa toti prunii Regulamentului" numai ca sa evite convocarea sesiunii, si prin vocea liberalului Titus Gheorghiof, care a sustinut ca Nastase era obligat sa convoace plenul.
La Senat, dupa sase ore de furtuna, s-a obtinut "extraordinara", iar pana la 4 septembrie trebuie intocmit raportul comisiei pentru Regulament. In plen insa, discutia e programata la 7 septembrie.
Calendarul pe care l-a votat Coalitia pierde astfel teren. Termenul prevazut de acordul semnat de cei patru lideri ale partidelor guvernamentale este de 15 septembrie. Teoretic ar fi vreme, luand in calcul insa opintelile, nu prea.
PUNCTUL B. Coalitia isi pune mai multe sperante in punctul B al acordului: schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene, acolo unde majoritatea revine actualei Puteri. Proiectul depus de deputatul PD Ioan Oltean a tr