Ion Iliescu nu lasa clasa politica sa-l uite. Ieri, la lansarea cartii sale despre primii ani dupa Revolutia din 1989, fostul sef de stat a intrat si el in razboiul pentru sefia Camerelor Parlamentului. Discursul sau a fost insa mult mai dur chiar si decat al celor care isi vad scaunele amenintate, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. Intr-o declaratie data, ieri, dupa lansarea reeditarii volumului "Viata politica intre violenta si dialog", Iliescu a dat colegilor sai o lectie despre vehementa cu care trebuie sa lupte cu actuala putere.
El a catalogat drept "minciuna ordinara" afirmatiile reprezentantilor puterii, conform carora faptul ca presedintii Camerelor Parlamentului nu fac parte din actuala majoritate parlamentara reprezinta o "anomalie politica", pe care statele europene nu o inteleg.
"Li se pare anomalie faptul ca presedintii celor doua Camere sunt de alta culoare politica decat Guvernul. Pai asta a fost rezultatul votului de la alegerile de la sfarsitul anului trecut, care a creat un anumit raport de forte in Parlament, care a dus la alegerea celor doi presedinti. Li se pare de netolerat asa ceva. Ba chiar vin cu vehementa sa sustina reprezentantii coalitiei ca asa ceva este inacceptabil, ca asta impiedica functionarea institutiilor statului si ca nicaieri in lume nu e asa ceva. Este exact invers. Este o minciuna ordinara aceasta afirmatie!", a afirmat Ion Iliescu.
Ion Iliescu nu lasa clasa politica sa-l uite. Ieri, la lansarea cartii sale despre primii ani dupa Revolutia din 1989, fostul sef de stat a intrat si el in razboiul pentru sefia Camerelor Parlamentului. Discursul sau a fost insa mult mai dur chiar si decat al celor care isi vad scaunele amenintate, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. Intr-o declaratie data, ieri, dupa lansarea reeditarii volumului "Viata politica intre violenta si dialog", Iliescu a dat colegilor sai o lectie d