Lupta mare pentru serviciul de salubrizare si deszapezire a Clujului.
La licitatia pentru contractarea acestor servicii (valorand in jur de opt milioane de euro pe o perioada de opt ani), desfasurata la mijlocul lunii august, doua firme, Romprest Service SRL din Ilfov si Valmax SA din Austria, au fost descalificate, in cursa ramanand, astfel, doar trei firme: Napoget, beneficiara contractului actual, Rosal Grup si Urbana.
Deja, sustin surse din interiorul Primariei, in jurul comisiei de licitatie roiesc o serie de indivizi care incearca sa incline balanta spre una dintre societatile care au mai ramas in cursa.
Se vorbeste deja, pe culoarele Primariei, despre asa-zisi „imputerniciti" ai diverselor grupuri de interese, care au sosit sau erau deja „rezidenti" in Cluj, impovarati cu sacose pline, al caror continut a ramas pana acum necunoscut. Importanta licitatiei este data de termenul de opt ani pe care va fi semnat contractul si a unui profit multumitor la care se poate astepta castigatorul.
Data fiind importanta majora pe care o au serviciile de salubrizare si deszapezire pentru orasul Cluj este important ca desemnarea castigatorului sa se faca fara „presiuni externe" din partea firmelor participante sau a tertilor interesati.
Toata greutatea se afla acum pe membrii comisiei, formata din: Gheorghe Vuscan (PSD), Eugen Pop (PRM), Ioan Horia Florea (PNL, inlocuitorul lui Tudor-Radu Puscas), Nicoleta Postolache (PD), Sorin Apostu (PD, director tehnic al Primariei), Adrian Popa (PNL, viceprimar), Boros Janos (UDMR, viceprimar) si un om desemnat de Directia Finantelor Publice Cluj, ca reprezentant al Ministerului Finantelor.
Apar si controversele
Prima controversa a aparut la eliminarea a doua din