Membrii Asociatiei Spitalelor din Romania (ASR) vor trimite Guvernului si Parlamentului, in urmatoarele zile, propunerile lor la proiectul de modificare si completare a Legii spitalelor, inaintat Parlamentului la 25 august a.c. de catre parlamentarii Mircea Cinteza, Cristian Busoi, Sorin Paveliu si Cristian Radulescu. "Proiectul inaintat Parlamentului de catre cei patru parlamentari trebuie modificat radical, iar aceasta modificare poate fi facuta doar in cadrul unei dezbateri publice", a declarat Florian Popa, presedintele ASR. Directorii spitalelor si-au aratat nemultumirea, in cadrul sedintei ASR, si fata de prevederea din proiect potrivit careia directorii de spitale care sunt si cadre didactice trebuie sa-si organizeze programul cu studentii dupa orele 16,00.
"Cine a propus aceasta prevedere nu a avut in vedere faptul ca invatamant medical la seral sau cu frecventa redusa nu exista. In prezent, majoritatea veniturilor proprii, in valuta, ale universitatilor de medicina si farmacie sunt utilizate pentru dotari cu aparatura in spitalele clinice si universitare. In aceste unitati spitalicesti, aproape 87 la suta dintre medici sunt si cadre didactice", a precizat Popa.
Proiectul de modificare si completare a Legii spitalelor depus, in 25 august a.c., la Parlament, de catre cei patru parlamentari, a fost retras de pe site-ul Ministerului Sanatatii, in aceeasi zi, de catre ministrul Eugen Nicolaescu.
Membrii Asociatiei Spitalelor din Romania (ASR) vor trimite Guvernului si Parlamentului, in urmatoarele zile, propunerile lor la proiectul de modificare si completare a Legii spitalelor, inaintat Parlamentului la 25 august a.c. de catre parlamentarii Mircea Cinteza, Cristian Busoi, Sorin Paveliu si Cristian Radulescu. "Proiectul inaintat Parlamentului de catre cei patru parlamentari trebuie modificat radical, iar aceasta modificare poate fi facuta doar i