Uraganul Katrina a devenit un fenomen meteorologic al superlativelor, din nefericire neplacute. A fost cel mai puternic uragan care a lovit SUA, a provocat cea mai mare dislocare a populatiei de la Razboiul Civil incoace (peste jumatate de milion de persoane), a ucis, potrivit estimarilor, un numar record de oameni si a produs pagube de peste 30 miliarde de dolari.
Presedintele Bush s-a deplasat in statul Louisiana pentru a vedea urmarile dezastrului, iar Secretarul de Stat Condoleezza Rice s-a intalnit cu refugiati. Fortele speciale au inceput sa caute supravietuitori in fiecare casa din New Orleans, in timp ce Administratia de la Washington a admis ca numarul mortilor este de ordinul miilor.
Nu este o imagine din 1995 din Sarajevo, ci din New Orleans-ul anului 2005
Echipele de salvarea au inceput cursa contracronometru pentru gasirea eventualilor supravietuitori in orasul New Orleans, in zonele devastate de uraganul Katrina. Presa americana noteaza ca mai exista multi oameni care au rezistat uraganului si refuza sa-si abandoneze casele, desi aceastea sunt inundate sau distruse. Presedintele George W.
Bush a plecat, ieri, spre Lousiana pentru a vizita regiunile afectate de uragan, aceasta fiind a doua sa vizita in zona din ultimele trei zile. Potrivit BBC, strategia Administratiei de la Washington este de a demonstra mai multa eficienta in operatiunile de recuperare a supravietuitorilor pentru a-i convinge pe americani ca nu Casa Alba este vinovata pentru neregulile de pana acum.
La finele saptamanii trecute, Bush a sugerat ca autoritatile locale ar fi facut unele greseli in gestionarea crizei, fapt ce a determinat-o pe Mary Landrieu, senator de Louisiana, sa afirme ca „il pocneste“ daca mai zice asa ceva.
Membrii echipelor de salvare au o misiune difici